Трьохстороння зустріч представників України, Польщі та Словаччини з питань обміну досвіду в рамках…

Трьохстороння зустріч представників України, Польщі та Словаччини з питань обміну досвіду в рамках виконання Угод про реадмісію та ідентифікацію іноземців

Трьохстороння зустріч представників України, Польщі та Словаччини з питань обміну досвіду в рамках виконання Угод про реадмісію та ідентифікацію іноземців

15 листопада 2018 року в м. Будомєж, Республіка Польща відбулася трьохстороння зустріч представників України, Польщі та Словаччини з питань обміну досвіду в рамках виконання Угод про реадмісію та ідентифікацію іноземців, в якій приймали участь працівники сектору реадмісії Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції ГУ ДМС України у Львівській області.

Під час проведення зустрічі Польська сторона високо оцінила діяльність ДМС України при здійсненні процедури реадмісії а також оперативне реагування на неординарні ситуації.

 Між Бещадським відділом прикордонної варти Республіки Польща та ГУ ДМС України у Львівській області налагоджена тісна співпраця та підтримується постійний оперативний зв'язок. При вирішенні форс мажорних ситуацій, польська сторона, використовуючи свої можливості, оперативно встановлює місце перебування родичів особи, яка підлягає реадмісії, що знаходяться на території РП, виїжджає по місцю їх  проживання та проводить бесіди. Отримана інформація негайно передається українській стороні. Така співпраця дозволяє не тільки належним чином організовувати ідентифікацію та прийом громадян на кордоні але й забезпечити безперешкодний проїзд до місця постійного проживання де їх вже чекають заздалегідь проінформовані родичі та працівники територіальних підрозділів ДМС для надання  допомоги по відновленню втрачених документів та адаптації в Україні.

Головне управління ДМС у Львівській області