У Бердичеві активно долучилися до проведення Всеукраїнського тижня права

У Бердичеві активно долучилися до проведення Всеукраїнського тижня права

У Бердичеві активно долучилися до проведення  Всеукраїнського тижня права

З 4 по 10 грудня в Україні проходять заходи в рамках Всеукраїнського тижня права, приуроченого до Дня прав людини, яке відзначають за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня.

Саме цього дня, 1948 року, Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй була прийнята Загальна декларація прав людини. Її перекладено 375 мовами й діалектами мов. Декларація була прямим наслідком досвіду Другої світової війни і вперше сформулювала ті права, які повинна мати кожна людина. Вона мала рекомендаційний характер, містила 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через інституції міжнародних угод, регіональних та національних конституцій та законів.

До проведення Всеукраїнського тижня права активно долучилися і працівники Бердичівського районного відділу УДМС в області.

5 грудня, для учнів 11-В Бердичівського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу №4 працівниками районного відділу міграційної служби проведено лекцію на тему «Права людини».

Разом з учнями розглянуто декларацію прав людини, яка істотно поповнила скарбницю людської цивілізації. Цим актом проголошено широке коло основних прав і свобод людини.

В ході спілкування учням розповіли про Закони України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», «Про посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержання ними правил перебування на території України».

 

Управління ДМС у Житомирській області