У Богунському райвідділі Державної міграційної служби Житомирщини розповіли, як оформити ID-паспорт…

У Богунському райвідділі Державної міграційної служби Житомирщини розповіли, як оформити ID-паспорт за бажанням

У Богунському райвідділі Державної міграційної служби Житомирщини розповіли, як оформити ID-паспорт за бажанням

Сьогодні, 1 листопада, до Богунського районного відділу міграційної служби завітали журналісти обласного інтернет-сайту Житомир.Info, щоб дізнатися як здійснюється оформлення паспортів у вигляді id-картки усім бажаючим.

Як відомо, паспорт у вигляді id-картки громадяни України почали отримувати іще два роки тому. Проте, нові паспорти видавали лише у разі обміну, замість втраченого – викраденого або при оформленні паспорта вперше.

Від сьогодні ж, обміняти паспорт у формі книжки на пластиковий - id можна без усіляких умовностей, за бажанням.

 Як це зробити, які документи потрібні та скільки це коштуватиме - журналістам розповіла заступник начальника Богунського райвідділу УДМС Лілія Іваницька.

«Паспорт громадянина України у вигляді id-картки дорослим видається на 10 років, дітям, які оформлюють у 14 років - видається на 4 роки. Через 4 роки і відповідно через 10 років людина звертається для обміну id-картки. Якщо картка виготовляється протягом 20 робочих днів вартість становить 279 грн, протягом 10 робочих днів - 366 грн. Для тих, хто отримує паспорт вперше, по досягненню 14 років, послуга безкоштовна», - розповіла Лілія Вікторівна.

Для тих, хто має паспорт нового зразка відкриваються нові можливості.

Зі слів заступника начальника територіального підрозділу: «Маючи id-паспорт громадянини зможуь полегшити процедуру отримання різних довідок, все буде в електронному вигляді. Людині не потрібно буде бігати по різним інстанціям, а за допомогою id-паспорту буде можливість заходити у відповідну систему, в якій буде перелік документів, довідок, які можна замовити онлайн, не виходячи з дому».

Як повідомили в Управлінні ДМС, обов’язкової заміни документів, так само як встановлення граничних термінів дії раніше виданих документів не передбачається.

Управління ДМС у Житомирській області