У Чечельнику відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів історії та правознавства…

У Чечельнику відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів історії та правознавства у формі круглого столу.

У Чечельнику відбулося засідання районного методичного об’єднання  вчителів історії та правознавства у формі круглого столу.

У роботі взяли участь начальник Чечельницького бюро правової допомоги  Наталія Онуфрієнко, завідувач Чечельницького районного сектору УДМС Віктор Панасюк, працівники відділу освіти РДА методичного центру та вчителі закладів загальної середньої освіти району. Наталія Онуфрієнко висвітлила питання пільг, гарантій та прав учасників антитерористичної  операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, зупинилась на проблемі насилля в сім’ї, способах захисту. Учасників  круглого столу особливо  зацікавила інформація про міграційні процеси в суспільстві. Під час інтерактивної  бесіди  Віктор Панасюк роз’яснив  про  особливості роботи Міграційної служби, розкрив правову основу її діяльності, розповів про порядок здійснення міграційного контролю в Україні, навів приклади з практичної діяльності попередження та виявлення окремих правопорушень по протидії нелегальній міграції, а також порядок документування громадян району паспортом громадянина України у вигляді  ID-картки та паспортом громадянина  України для виїзду за кордон.

Найбільше запитань  викликало в учасників запровадження паспортних документів нового зразка та документування учнів паспортами громадянина України вперше. Також доведено основні засади Міграційного законодавства та права іноземців в Україні.

Захід виявився цікавим та практичним. Дану інформацію вчителі використають для учасників навчально-виховного процесу  в закладах загальної середньої освіти.

Управління ДМС у Вінницькій області