У Черкасах підсумовано результати перевірок органів реєстрації

У Черкасах підсумовано результати перевірок органів реєстрації

У Черкасах підсумовано результати перевірок органів реєстрації

15 червня 2017 року в Управлінні Державної міграційної служби України в Черкаській області підсумували перші результати перевірок дотримання органами реєстрації законодавства з питань реєстрації місця проживання. Відповідні перевірки із залученням працівників територіальних підрозділів міграційної служби області розпочато у березні цього року.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» функцію з реєстрації місця проживання фізичних осіб передано виконавчим органам сільських, селищних, міських рад. Функцію контролю за дотриманням утвореними органами реєстрації вимог законодавства з питань реєстрації місця проживання, а також їх діяльності у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб покладено на Державну міграційну службу України та її територіальні органи.

Станом на 01.06.2017 у Черкаській області здійснено 54 перевірки органів реєстрації, за результатами яких складені та надіслані акти з відповідними рекомендаціями для врахування у подальшій роботі. У ході перевірок працівниками УДМС України в Черкаській області неодноразово наголошувалось на неухильному дотриманні органами реєстрації законодавства з питань реєстрації місця проживання.

Управління ДМС у Черкаській області