УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Черкасах вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Черкасах вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Черкасах вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні щорічно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, адже саме у цей день було опубліковано офіційне повідомлення про  завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. 

Попри негоду співробітники міграційної служби спільно з іншими містянами поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака «Жертвам Чорнобиля» у Соборному сквері м. Черкаси, об’єдналися у спільному молебні за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС та побажали міцного здоров’я ліквідаторам, які долучилися сьогодні до заходів. Одним із них був наш колега, керівник  Соснівського РВ у місті Черкаси Володимир Петрович Черниш. Для нього 26 квітня і 14 грудня – особливі дні, адже ці дати не лише нагода вшанувати пам’ять загиблих героїв-побратимів, а й нагадати черкасцям про трагедію, яка не полишає пам’ять ні на мить.

Своїми спогадами про подолання наслідків найбільшої техногенної катастрофи людства Володимир Петрович поділився  з колегами. Його історія ліквідатора розпочалася у 1987 році, коли понад 100 днів перебував у зоні радіаційного забруднення, запобігаючи випадкам мародерства у селах поблизу м. Прип’ять. Кожен день, проведений у Чорнобильській зоні – це окремий епізод із життя. І тільки їх, героїв-ліквідаторів, навіть опісля трьох десятиріч від трагедії, об’єднують протиречиві відчуття: спустошуюча втрата і безумовна перемога…

Управління ДМС у Черкаській області