У Чернігівській обласній раді обговорили можливості оформлення біометричних паспортів у ЦНАПі…

У Чернігівській обласній раді обговорили можливості оформлення біометричних паспортів у ЦНАПі Кіптівської об'єднаної територіальної громади

У Чернігівській обласній раді  обговорили можливості оформлення біометричних паспортів у ЦНАПі Кіптівської об'єднаної територіальної громади

20 жовтня начальник Управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області Ксенія Лук'янець взяла участь у нараді з обговорення можливостей розширення спектру послуг, які надає ЦНАП Кіптівської об'єднаної територіальної громади, зокрема впровадження адміністративної послуги з оформлення та видачі біометричних документів.

У засіданні під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука взяли участь  голова постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції обласної ради Ірина Грозенко,  Кіптівський сільський голова Володимир Кучма, керівник ЦНАПу Кіптівської сільської ради Роман Юрченко та начальник управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Микола Овсяник.

Розпочинаючи нараду Валентин Васильович нагадав присутнім, що 11 жовтня відбулося офіційне відкриття модернізованого центру надання адміністративних послуг Кіптівської об'єднаної територіальної громади. Сьогодні це оновлена установа,  оснащена за сучасними стандартами за сприяння Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення». Втім вже зараз стоїть завдання розширити спектр послуг, що надає Центр.

Саме  з такою пропозицією звернулася Кіптівський сільський голова та депутат обласної ради Ірина Грозенко стосовно встановлення в ЦНАПі ОТГ обладнання, для оформлення паспортів громадян України та закордонних паспортів, яку, зокрема, підтримала обласна рада.

Орієнтовна ж вартість програмного забезпечення для виготовлення паспортів становить близько 150 тис. грн. І таке обладнання вже встановлено у ЦНАП-ах Чернігівської і Прилуцької міських рад.

Ірина Грозенко подякувала обласній раді і міграційній службі за те, що відгукнулись на пропозицію та зазначила, що нині для кожної об'єднаної територіальної громади важливим є пошук розширення спектру послуг і, як наслідок, наповнення місцевого бюджету.

Також пані Ірина наголосила, що вивчаючи світовий і європейський досвід, ЦНАПу Кіптівської сільської ради доречно було б надавати послугу з видачі паспортів громадянина України та закордонного паспорта. Цей факт був би показовим для Чернігівщини, оскільки тоді б Кіптівська об'єднана територіальна громада була б першою в Україні, де видавали б такі документи.

У ході обговорення  Володимир Кучма відмітив, що у громади є можливості для того аби профінансувати придбання комплексу, зокрема, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення».

У свою чергу, Ксенія Лук'янець акцентувала увагу на основних аспектах законодавчого та організаційно-методичного забезпечення, необхідних для реалізації такого масштабного і високовартісного  проекту умов та зазначила, що міграційна служба надаватиме у цьому відповідну допомогу.

Тож обговоривши всі питання порядку денного  учасники наради дійшли висновку стосовно впровадження у ЦНАПі Кіптівської сільської ради послуги з оформлення та видачі паспортів громадян України і закордонних паспортів, та реалізувати цей проект вже найближчим часом.

Управління ДМС у Чернігівській області