У Чернігові на нараді обговорили пріоритетні завдання щодо розвитку електронних сервісів та поглиблення…

У Чернігові на нараді обговорили пріоритетні завдання щодо розвитку електронних сервісів та поглиблення співпраці з ЦНАП

У Чернігові на нараді обговорили пріоритетні завдання щодо розвитку електронних сервісів та поглиблення співпраці з ЦНАП

12 червня  начальник Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець провела  оперативну нараду за результатами колегії ДМС України, яка відбулася 9 червня у Києві.

У засіданні взяли участь як керівники структурних підрозділів, так і головні спеціалісти  та інспектори Управління.

Ксенія Вікторівна довела до працівників питання, що були порушені на Колегії, зокрема наголосила на подальшому удосконаленні роботи з Центрами надання адміністративних послуг та посиленні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

«Нинішній попит на оформлення закордонних паспортів пов’язаний не лише із запровадженням безвізового режиму України з Європейським Союзом, а й із початком сезону відпусток та канікул. За п’ять місяців 2017 року в Управлінні оформлено  17076 паспортів громадянина України для виїзду за кордон, тоді як за аналогічний період 2016 року – 11323. Тобто цьогоріч було документовано громадян більш ніж на 50 %. Такий попит населення на закордонні паспорти зумовлює прискорення реформування структури територіальних органів, а це насамперед оптимізація навантаження на працівників, ефективна та максимально чітка робота фахівців служби», - зазначила Ксенія Лук’янець.

Окрему увагу начальник Управління приділила питанню стосовно контролю ідентифікації та законності документування громадян. Адже останнім часом почастішали  випадки спроб використання підроблених документів для оформлення біометричних паспортів, про це свідчать успішні результати співпраці районних підрозділів міграційної служби з правоохоронними органами. Отож, на сьогодні одним із головних завдань у роботі служби -  забезпечення невідкладного інформування правоохоронних органів щодо виявлених підроблених документів.

На завершення наради Ксенія Вікторівна озвучила головні напрямки та завдання у роботі міграційної служби  Чернігівщини на друге півріччя.

Управління ДМС у Чернігівській області