У Чернігові на спільній нараді обговорили план проведення спільних профілактичних заходів «Мігрант»

У Чернігові на спільній нараді обговорили план проведення спільних профілактичних заходів «Мігрант»

У Чернігові на спільній нараді обговорили план проведення спільних профілактичних заходів «Мігрант»

13 лютого в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відбулася спільна міжвідомча координаційна нарада з представниками Управління превентивної діяльності, УКР та ВБЗПТЛ Головного Управління національної поліції, Управління патрульної поліції в м. Чернігові, Управління Служби безпеки України в області, Чернігівського прикордонного загону і міжрегіонального оперативно-розшукового відділу (з м.д.н.п. Чернігів) ОРУ ПРУ ДПС України, а також  3-го батальйону в/ч  3066 Національної гвардії України. До речі, цього дня працівники Нацгвардії вперше долучилися до проведення заходу з протидії незаконній міграції.

Нарада приурочена до початку практичого етапу проведення міжвідомчої операції «Мігрант», яка триватиме з 21 лютого по 30 квітня 2018 року.

 Провели засідання начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець та перший заступник начальника Володимир Рудницький.

Відкриваючи координаційну нараду Ксенія Вікторівна наголосила на налагодженні взаємодії міграційників Чернігівщини з представниками 3-го батальйону в/ч  3066 Національної гвардії України та висловила сподівання на ефективну і плідну співпрацю у виконанні завдань покладених на міграційну службу.

«УДМС України в Чернігівській області постійно працює над вдосконаленням взаємодії у службовій діяльності між органами виконавчої влади, пов’язаних із протидією незаконній міграції. Адже  сучасна нелегальна міграція вносить корективи у свої дії залежно від заходів протидії, які вживає держава. Відповідно, зростає і кількість  порушників чинного міграційного законодавства. Щоб їх виявити потрібно ретельно опрацьовувати різні варіанти та зведені плани спільних дій, удосконалювати умови взаємодії та активізувати співпрацю наших відомств», - зазначила Ксенія Лук’янець.

 У свою чергу,  Володимир Рудницький ознайомив учасників з підсумками роботи у напрямку протидії  нелегальній міграції, зокрема і результатами співпраці з правоохоронними органами та аналіз проведених спільних заходів за 2017 рік.

Начальник відділу у справах    іноземців та осіб без  громадянства  УДМС України у Чернігівській області    Ганна Шаль  озвучила присутнім статистичні дані за напрямком роботи щодо протидії нелегальній міграції за 2017 рік.

У ході наради Ганна Шаль також порушила питання щодо потреби проведення навчань  у напрямку роботи з виявлення порушників чинного міграційного законодавства для працівників Національної гвардії  і  патрульної поліції  Чернігівщини. На що командир батальйону Управління патрульної поліції в   області Департаменту патрульної поліції України  Роман Солодько зазначив, що проводити семінари-тренінги потрібно системно, оскільки у лавах поліції час-від-часу оновлюється особовий склад.

Заступник начальника відділу у справах    іноземців та осіб без  громадянства – завідувач сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Вікторія Бабак довела до відома учасників засідання інформацію щодо вимог наказу Міністерства внутрішніх справ України  від 30.01.2018 № 66 та доручення ДМС України від  05.02.2018 № Д/19/1-18.

На завершення наради  Ксенія Лук’янець зазначила:  «Впевнена, що залучення суміжних установ додасть ефективності у проведення спільних заходів, а завдяки злагодженій співпраці  буде  створено більш дієвий механізм боротьби та протидії нелегальній міграції».

Управління ДМС у Чернігівській області