У Чернігові обговорили інтеграцію ромів в українське суспільство

У Чернігові обговорили інтеграцію ромів в українське суспільство

У Чернігові обговорили інтеграцію ромів в українське суспільство

Заступник начальника відділу  з питань громадянства, паспортизації та реєстрації УДМС України в Чернігівській області Вікторія Сенюк та начальник Новозаводського райвідділу в м. Чернігові Ольга Огорілко взяли участь в інформаційно-просвітницькому заході Управління  юстиції в області щодо інтеграції ромів в українське суспільство.

Учасники зібрання - представники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області та громадськості.

«Проведення інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на протидію упередженому ставленню до осіб, які належать до ромської національної меншини є одним із важливих аспектів діяльності юстиції», - зазначила Людмила Кузьміна, відповідальна особа за реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» в Головному територіальному управління юстиції у Чернігівській області.

Голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області Альона Івженко та її заступник Михайло Білявський акцентували увагу учасників зустрічі на тому, що кожна людина, як член суспільства має бути забезпечена рівними правами та можливостями, незалежно від раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних переконань.

Світлана Трянова, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти, зазначила, що наразі в обласному управлінні юстиції проводиться Декада до дня захисту дітей, повідомивши, що одним з напрямків його роботи є проведення правоосвітніх заходів щодо толерантного та неупередженого ставлення до осіб, які належать до ромської національної меншини.

Вікторія Сенюк та Ольга Огорілко акцентували увагу присутніх на вимогах чинного законодавства України з питань документування, громадянства та паспортизації.

У свою чергу, голова Правління, керівник проектів громадської організації «Бахтало Дром» Олексій Дідігуров говорив про запровадження процедури відкритого діалогу з представниками ромської національної меншини на території Чернігівської області, об’єднання спільних зусиль щодо інтеграції ромів в українське суспільство.

Управління ДМС у Чернігівській області