УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернігові обговорили питання протидії торгівлі людьми

У Чернігові обговорили питання протидії торгівлі людьми

У Чернігові обговорили питання протидії торгівлі людьми

160 000  осіб значаться в Україні як постраждалі від торгівлі людьми.

Ця сумна статистика стосується як українців, так й іноземних громадян,  які постраждали від цього злочину на території України та за її межами. На жаль, наша держава є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми, а сама тема протидії торгівлі людьми що далі,  то більше набуває актуальності.

Саме про запобігання торгівлі людьми  говорили 3 липня  2017 року в УДМС України в Чернігівській області на зустрічі  керівників структурних підрозділів із членом Чернігівського  громадського комітету захисту прав людини – представником МОМ в області Наталією Куліковою.  

Головна мета зібрання - підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо - жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. Адже  саме необізнаність громадян про порушення прав людини призводить до  сумних наслідків. Це підступне явище спровоковане складною економічною ситуацією в Україні, рівнем безробіття та правовою необізнаністю громадян. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати високооплачувану роботу, чим і користуються спритні шахраї.

«Найголовніший і актуальний у сучасному світі злочин має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Отож аби упередити потрапляння українців у рабство потрібно постійно проводити роз’яснювальну роботу серед населення. Кожен може розгорнути інформаційну кампанію почавши із себе   - повідомити рідним, близьким, друзям та сусідам про випадки торгівлі людьми», - зазначив присутнім т.в.о. начальника УДМС України в Чернігівській області Володимир Рудницький.

Управління ДМС у Чернігівській області