У Чернігові обговорили спільну стратегію щодо легалізації трудових відносин та дотримання норм…

У Чернігові обговорили спільну стратегію щодо легалізації трудових відносин та дотримання норм законодавства іноземними громадянами

У Чернігові обговорили  спільну стратегію щодо легалізації трудових відносин  та дотримання норм законодавства іноземними громадянами

Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та дотримання норм законодавства іноземними громадянами, що перебувають на території області – саме цим питанням була присвячена тристороння зустріч керівників Головного управління ДФС, Управління Державної міграційної служби та  Управління Держпраці у Чернігівській області.  

Ксенія Лук'янець, Олексій Барановський та Сергій Дорошенко – керівники обласних управлінь – напрацювали спільну стратегію, що передбачає об’єднання зусиль та можливостей з метою недопущення фактів використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, виявлення фактів виплати «зарплати у конвертах», незаконного працевлаштування іноземних громадян та порушення строків перебування іноземців на території України.

Також сторони визначили критерії відбору суб’єктів господарювання для проведення спільних перевірок. Зокрема, невідповідність кількості найманих працівників виду заявленої діяльності, виплата заробітної плати менше мінімально встановленого рівня та надання звітності з нульовими показниками.          

Головним напрацюванням зустрічі стало рішення про підписання трьохстороннього Меморандуму про співпрацю. Крім того, обговорили стратегічні напрямки спільних перевірочних заходів та, з метою упередження порушень, циклу роз’яснювальних семінарів за участю фахівців трьох відомств.     

Управління ДМС у Чернігівській області