У Чернігові оформили закордонні паспорти учасницям фольклорних колективів, які представлятимуть…

У Чернігові оформили закордонні паспорти учасницям фольклорних колективів, які представлятимуть Україну на міжнародному фестивалі в Угорщині

У Чернігові оформили закордонні паспорти учасницям фольклорних колективів, які представлятимуть Україну на міжнародному фестивалі в Угорщині

23 червня  працівники УДМС України в Чернігівській області оформили закордонні паспорти 15-ом прекрасним жінкам – представницям  фольклорних гуртів Чернігівського району із сіл Козацьке, Дніпровське та Золотинка. Три співочі колективи Чернігівщини представлятимуть Україну на  Міжнародному фестивалі в Угорщині, який відбудеться з 1 по 5 серпня.

Отож, аби одночасно оформити закордонні паспорти учасницям фольклорних гуртів, партнер  в організації та підготовці  української програми на Міжнародному конкурсі Національний центр народної культури Музей Івана  Гончара заздалегідь звернувся листом до керівництва Управління.

 Участь представниць Чернігівської області у заході такого рівня – неабияка подія у житті області, адже фестиваль є частиною масштабного міжнародного проекту «Креативна Європа»,  який Україна отримала  у партнерстві з Угорщиною та Францією. Мета  заходу – збереження та популяризація у світі нематеріальної культурної спадщини України, як вагомої частини культурної спадщини Європи.

Отож по завершенні процедури оформлення біометричних паспортів працівники міграційної служби Чернігівщини побажали землячкам достойно представити нашу державу на міжнародній арені та повернутися з перемогою.

Натомість на знак вдячності та з нагоди Дня державної служби талановиті гості подарували колективові Управління  пісенне вітання.

Управління ДМС у Чернігівській області