У Чернігові привітали військових із 26-ю річницею створення Збройних Сил України

У Чернігові привітали військових із 26-ю річницею створення Збройних Сил України

У Чернігові привітали військових  із 26-ю річницею створення Збройних Сил України

Нині на  наших військових покладена священна місія - боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу. Історія Української держави, і її Збройних Сил свідчить про те, що вони з честю виконують її. Адже захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов'язком справжніх чоловіків. 

За плечима військових Збройних Сил України славні традиції предків, великі звитяги козацтва та наших батьків і дідів, які здобували перемогу над фашизмом.

4 грудня,  напередодні відзначення 26-ї річниці   створення Збройних Сил України у Чернігові відбулися урочисті заходи.

Розпочалися урочистості на Червоній площі обласного центру. Біля скверу ім. М.М. Попудренка зібралися керівники області й міста, військові, ветерани Другої світової війни, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості, щоб  віддати шану та покласти квіти до братської могили воїнів, які загинули у 1943 році під час боротьби із фашистськими окупантами, та меморіальної стели загиблим героям-землякам – учасникам антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні.

Скорботною хвилиною мовчання учасники меморіального заходу вшанували пам’ять героїв усіх часів, які боролися до останнього за Україну, і віддали за неї свої життя.

Продовжилися  урочистості, присвячені Дню Збройних Сил України, в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка.

Управління ДМС у Чернігівській області