У Чернігові привітали захисників Державного кордону України

У Чернігові привітали захисників Державного кордону України

У Чернігові привітали захисників Державного кордону України

26 травня у Чернігові відбулися урочистості з відзначення Дня прикордонника.  Щоб привітати захисників державних рубежів на Красній площі Чернігова зібралися керівництво області та міста, активісти та громадськість.

За географічним  розташуванням область  межує з двома державами, отож прикордонники охороняють  державний кордон з Російською Федерацією та Республікою Білорусь. Варто зазначити, що нинішнього року Чернігівський прикордонний загін відзначив 75-річчя від дня заснування. І за роки існування нелегка служба з охорони державного кордону стала доказом справжньої професійності, самовідданості й  патріотизму чернігівських прикордонників.

Урочистості з відзначення професійного свята мужніх захисників кордону розпочалися на Красній площі Чернігова. Тут  прикордонники продемонстрували повсякденні робочі епізоди:  затримання осіб, які незаконно перетинають кордон; пошук службовими собаками наркотичних речовин і зброї, а також  елементи з проведення оперативно-розшукової діяльності тощо.

По завершенні показових виступів, присутні вшанували пам'ять загиблих героїв-прикордонників хвилиною мовчання.

Далі захисників кордону привітали   очільники області та міста.

За сумлінне виконання обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята охоронців кордону привітали та вручили відзнаки голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук,  заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, начальник Чернігівського прикордонного загону, полковник Сергій Тиркалов, та інші запрошені гості.

Завершилися урочистості святковим концертом за участі творчого колективу військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

Управління ДМС у Чернігівській області