У Чернігові пройшов семінар з поглибленого вивчення чинного законодавства з питань громадянства…

У Чернігові пройшов семінар з поглибленого вивчення чинного законодавства з питань громадянства України

У Чернігові пройшов семінар з поглибленого вивчення чинного законодавства з питань громадянства України

23 березня 2018 року заступник начальника УДМС України в Чернігівській області Наталія Кирієнко  та  завідувач сектору з питань громадянства, відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Євгенія Слєсарєва провели навчальний семінар для керівників  та посадових осіб територіальних підрозділів, які беруть участь у провадженні за заявами і поданнями з питань громадянства. Тема заняття: «Поглиблене вивчення законодавства з питань громадянства».

На сьогодні в Управлінні існує тенденція зростання  кількості  осіб, які набувають громадянство України. Так, упродовж 2017 року у міграційній службі Чернігівщини оформлено набуття та встановлення належності до громадянства України 467-ми особам, що на 61% більше ніж у 2016 році  - 283.

З метою забезпечення безумовного виконання вимог чинного міграційного законодавства працівниками, які проводять прийом документів, що посвідчують особу та підтверджують належність до громадянства України, посилено контроль  щодо провадження  за заявами і поданнями  з питань громадянства.

У ході семінару Євгенія Слєсарєва  основну увагу приділила вирішенню проблемних питань, які виникають під час практичного застосування вимог законодавства у сфері громадянства України.

Наприкінці семінару, працівники територіальних підрозділів склали тести з питань громадянства України.

Управління ДМС у Чернігівській області