У Чернігові відбулася спільна нарада щодо недопущення випадків перетину кордону України за недійсними…

У Чернігові відбулася спільна нарада щодо недопущення випадків перетину кордону України за недійсними паспортами

У Чернігові відбулася спільна нарада  щодо недопущення випадків перетину кордону України за недійсними паспортами

5 червня 2018 року  начальник УДМС України у Чернігівській області  Ксенія Лук’янець та заступник начальника відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації - завідувач сектору по роботі з ЄДДР Вікторія Сенюк  взяли участь у  спільній нараді управління Чернігівського прикордонного загону.

Мета засідання -  обговорення питання  щодо недопущення переміщення через державний кордон  України транспортних засобів іноземної реєстрації за підробленими, недійсними паспортними документами громадян України.

Під час наради Ксенія  Лук’янець ознайомила присутніх  з онлайн-сервісом, який функціонує на офіційному веб-сайті  Державної міграційної служби України «Перевірка недійсних документів» за посиланням: nd.dmsu.gov.ua

Зокрема Ксенія Вікторівна зазначила: «Сервіс насамперед покликаний викорінити окремі види шахрайства, у яких використовуються підроблені паспорти. За його допомогою можна швидко та безкоштовно провести перевірку у базах даних недійсних, викрадених або втрачених паспортів міграційної служби та МВС. До того ж база даних недійсних документів оновлюється щодоби».

Також  у ході засідання учасники обговорили  налагодження ефективної співпраці щодо виконання запитів, які надходять з Чернігівського прикордонного загону до міграційної служби Чернігівщини. Отож, аби забезпечити контроль за обробкою запитів, сторони призначили  відповідальних осіб за цей напрямок роботи.

Управління ДМС у Чернігівській області