У Чернігові вшанували 75-ту річницю визволення обласного центру від нацистських окупантів

У Чернігові вшанували 75-ту річницю визволення обласного центру від нацистських окупантів

У Чернігові вшанували 75-ту річницю визволення обласного центру від нацистських окупантів

21 вересня — радісна і водночас сумна дата для мешканців  Чернігова. Адже саме цього дня ціною тисяч життів героїв було визволено обласний центр від німецької навали, і саме після цього дня Чернігів і чернігівці розпочали новий відлік часу – після війни.

Вже традиційно вшанувати пам’ять воїнів, які загинули під час визволення обласного центру  від німецько-фашистських загарбників та покласти квіти у сквері імені М. Попудренка зібрались керівники області та міста - виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, начальник УДМС України в області Ксенія Лук’янець, ветерани війни і праці,  представники органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та громадськості.

Чернігів був одним із найбільш зруйнованих в Європі міст у період війни, особливо під час бомбардування 23-25 серпня 1941 року, та суттєво постраждав під час дворічної окупації. І лише завдяки титанічним зусиллям тисяч працівників, місто відбудувалося за  кілька років: з’явилися нові квартали, відродилися і постали нові підприємства, забуяло культурне та мистецьке життя. Та пам'ять про тисячі відомих і безіменних героїв-визволителів  навіки залишиться на нашій Чернігівській землі, - у спогадах про рідних і близьких, які заплатили найвищу ціну за можливість жити і працювати прийдешнім поколінням.

Учасники урочистостей також згадали і про героїчні подвиги нинішнього покоління – молодих солдатів, які загинули на сході нашої країни, захищаючи цілісність держави.

В пам’ять про синів Чернігівщини, від імені керівництва міста та області було покладено квіти до Вічного Вогню на Меморіалі Слави, Пам'ятного знака визволителям, до меморіальних стел загиблим учасникам антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні.

Управління ДМС у Чернігівській області