У Чернівцях планували роботу в рамках операції «Мігрант»

У Чернівцях планували роботу в рамках операції «Мігрант»

У Чернівцях планували роботу в рамках операції «Мігрант»

Нарада з питань взаємодії з правоохоронними органами в рамках профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» відбулася в Управлінні ДМС у Чернівецькій області.

У робочій зустрічі взяли участь заступник начальника УДМС у Чернівецькій області Валерій Попов, начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Едуард Дудкевич, т.в.о. начальника відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Олексій Руссу.

Серед учасників заходу також були представники Управління СБУ у Чернівецькій області, Головного Управління Національної поліції у Чернівецькій області, Управління патрульної поліції у м. Чернівці, Чернівецького прикордонного загону та міжрайонного оперативно-розшукового відділу Західного регіонального Управління державної прикордонної служби України.

Учасники наради узгодили спільні дії в рамках операції та вирішили створити робочу групу для координації та своєчасного обміну інформацією.

В полі зору міграційників та правоохоронців опиняться відраховані з навчальних закладів протягом останніх років колишні студенти та іноземці, в яких закінчився або був скасований термін дії дозволів на працевлаштування.

Також було домовлено організувати спільне патрулювання вулицями обласного центру. Особливу увагу при цьому традиційно звертатимуть на місця первинної появи нелегальних мігрантів – авто- та залізничні вокзали, готелі, речові та продовольчі рики, торгівельні майданчики, гуртожитки тощо.

Учасники ухвалили рішення щодо погодження аналогічних планів з керівниками районних правоохоронних органів.

Управління ДМС у Чернівецькій області