У Чернівцях виявено нелегала з Молдови

У Чернівцях виявено нелегала з Молдови

У Чернівцях виявено нелегала з Молдови

В рамках операції «Мігрант» працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління ДМС у Чернівецькій області спільно з місцевими правоохоронцями виявлено в мікрорайоні «Роша» громадянина Республіки Молдова, який незаконно перебував на території України.

Внаслідок детальної перевірки встановлено, що чоловік проживав у приватному помешканні, яке йому надала колишня дружина – громадянка України. Також було з’ясовано, що іноземець незаконно працевлаштувався на одному з приватних підприємств.

Зазначеного іноземця притягнуто до адмін-відповідальності за ст. 203 КУпАП, також приймається рішення про його примусове повернення.
Громадянку України, яка надала йому житло, притягнуто до адмін-відповідальності за ст. 206 КУпАП («Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг»). Щодо зазначеної особи застосовано штраф у розмірі 5100 гривен.
Також до адміністративної відповідальності за ст. 204 КУпАП притягнений приватний підприємець, який працевлаштував іноземця без відповідного дозволу. Він сплатив 1700 гривень штрафу.

Управління ДМС у Чернівецькій області