У Чорнобаї відбулася робоча зустріч

У Чорнобаї відбулася робоча зустріч

У Чорнобаї відбулася робоча зустріч

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права завідувач та співробітники Чорнобаївського районного сектору УДМС України в Черкаській області провели робочу зустріч із керівником Чорнобаївського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Копійкою І. М. присвячену питанням реалізації і захисту прав людини у сфері міграції.

Переваги безвізового режиму для громадян України стали ключовою темою обговорення. Адже, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенської зони, необхідно оформити біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон та дотримуватись інших відповідних вимог для безвізових подорожей. Завідувач Чорнобаївського РС Оксана Ричка зауважила, що кожна особа, включаючи дітей незалежно від віку, повинна мати окремий закордонний паспорт. А проведення роз’яснювальної роботи серед громадськості спільно із фахівцями Чорнобаївського бюро правової допомоги сприятиме правовій інформованості населення Чорнобаївщини.

Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня − День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Управління ДМС у Черкаській області