У День Тячева у місті відкрили сучасний ЦНАП

У День Тячева у місті відкрили сучасний ЦНАП

У День Тячева у місті відкрили сучасний ЦНАП

23 вересня у День народження закарпатського міста Тячів урочисто відкрили Центр надання адміністративних та комунальних послуг. Участь у створенні центру взяли українські та шведські експерти. На урочистостях з цієї нагоди були присутні голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, обласної ради Михайло Рівіс, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин, старший радник з питань децентралізації, відряджений Данією в Делегацію ЄС Пітер Зехер Єнсен, перший секретар посольства Швеції, програмний директор U-LEAD від SIDA Камеран Худур.

Центр надаватиме мешканцям громади широкий спектр адміністративних послуг, включно з оформленням паспортів громадян України та для виїзду за кордон. Відкриття закладу стало можливим за підтримки шведської Програми U-LEAD Компонент 2, початкова фаза.

Варто відзначити, що Тячівська об’єднана територіальна громада стала першою в Україні, в якій будуть приймати документи на оформлення біометричного паспорта  громадянина України для виїзду за кордон. Допомогу в ремонті, обладнанні приміщення та встановленні робочої станції з оформлення біометричних документів громаді надала Швеція у рамках Програми U-LEAD Компонент 2, початкова фаза. Працівники ЦНАПу пройшли спеціалізовані тренінги та підвищення кваліфікації. Кошти, отримані від адміністративних послуг, будуть зараховані до бюджету місцевої громади.

До місцевих бюджетів Закарпаття від адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами міграційної служби краю, надійшло понад 28 мільйонів гривень. Бюджет міста Тячів минулого року отримав  2 мільйона 966 тисяч гривень, а за 8 місяців цього року вже 2 мільйона 333 тисячі гривень.

Головне управління ДМС у Закарпатській області