У День вишиванки в міграційній службі стартувала акція «Вишивана Чернігівщина»

У День вишиванки в міграційній службі стартувала акція «Вишивана Чернігівщина»

У День вишиванки  в міграційній службі стартувала акція  «Вишивана Чернігівщина»

18 травня   Всесвітній день вишиванки в  УДМС України в Чернігівській області ознаменувався не лише  вбранням у гарну  національну українську сорочку, а й започаткуванням акції «Вишивана Чернігівщина».

Таким чином фахівці міграційної служби Чернігівщини вирішили щороку доброю традицією ознаменовувати це свято єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

Ідея акції - вишити карту Чернігівської області характерними для кожного району орнаментами із зображенням видатних місць та гербів. До роботи долучаться працівники всіх територіальних підрозділів.

Розпочнеться вишивання в обласному апараті Управління, тут фахівці вишиють межі регіонів та Державний кордон України. Після того, як площу області буде вишито, полотно передаватимуть далі, з регіону в регіон, де в  кожному районі доповнюватиметься новими кольорами й традиційними для місцевості  візерунками.

Акція триватиме рік, а готове полотно із вишитою Чернігівщиною буде презентовано в Управлінні у День відзначення свята вишиванки у 2018 році.

Управління ДМС у Чернігівській області