У Донецькому регіоні підведено перші підсумки цільових профілактичних заходів під умовною назвою…

У Донецькому регіоні підведено перші підсумки цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

У Донецькому регіоні підведено перші підсумки цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

Нелегальна міграція залишається однією з найважливіших проблем сьогодення. Її вплив та наслідки значною мірою позначаються на соціально-економічній та правовій сферах життя. Перебуваючи транзитом на теренах нашої держави або залишаючись у країні на певний період часу, нелегали створюють чималі проблеми, а інколи і небезпеку для суспільства.

У період із 16 жовтня по теперішній  час  поточного року в Донецькій області тривають цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Для ефективності проведення заходів, було залучено представників органів влади та місцевого самоврядування, а також Управління Служби безпеки у  Донецькій області, Управління патрульної поліції у м. Маріуполі, Управління патрульної поліції у містах Краматорську та Слов’янську, Управління по боротьбі  із злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП України в Донецькій області, а також Донецького та Краматорського прикордонних загонів ДПС України.

Внаслідок активної співпраці з ГУ НП в Донецькій області та його територіальними підрозділами і координації спільних зусиль із встановлення іноземців – порушників правил перебування в Україні та нелегальних мігрантів, виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 282 порушника міграційного законодавства, з них за статтями КУпАП: - 203 – 215 осіб; - 205 – 56 осіб; - 206 – 11 осіб.

Із загальної кількості іноземців – порушників, 86 визнано нелегальними мігрантами та стосовно них прийнято 84 рішень  про примусове повернення з України (за поданнями територіальних підрозділів ГУНП - 64). На теперішній час, 15 нелегальних мігрантів виконали рішення та залишили територію України.

У той же час, стосовно 43 нелегальних мігрантів, прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду в Україну (за поданнями територіальних підрозділів ГУНП - 14). На виконання  вимог статті 24 Закону України «Про правовий статус іноземців та ОБГ», скорочено строк тимчасового перебування на території України 3 іноземцям (за поданнями територіальних підрозділів ГУНП - 3).

Разом з тим,  було встановлено 2 іноземців,  які ухилились від виконання рішень про примусові повернення.

ГУДМС України в Донецькій області стосовно цих осіб спрямовано позови до суду про їх примусове видворення з одночасним затриманням та поміщенням до Чернігівського ПТПІ для здійснення процедури примусового видворення.

Головне управління ДМС у Донецькій області