У Донецькому регіоні розпочались цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

У Донецькому регіоні розпочались цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

У Донецькому регіоні розпочались цільові профілактичні заходи  під умовною назвою «Мігрант»

З метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, притягнення порушників до відповідальності, у Донецькому регіоні стартували загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Відповідні заходи планується провести в два етапи: з 16 по 25 жовтня – підготовчий етап, а з 26 жовтня по 24 грудня – практичний етап.

Для забезпечення ефективного проведення заходів  у зазначений термін відбудуться спільні міжвідомчі наради з представниками ГУ НП України в Донецькій області, Донецького та Краматорського прикордонних загонів Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, за участі 1-го управління ГУ СБ України у Донецькій та Луганській областях.

У ході профілактичних заходів співробітники міграційної служби та правоохоронці перевірять місця значного скупчення іноземних громадян, а саме: на продуктових та речових ринках, у навчальних закладах, торгових майданчиках. Не оминуть готелі, залізничні вокзали, автостанції тощо. Усі порушники міграційного законодавства будуть притягнуті до відповідальності, а при необхідності – примусового видворення за межі України.

Головне управління ДМС у Донецькій області