У Івано-Франківську вдруге відбувся міжнародний симпозіум, в ході якого експерти та науковці обговорювали…

У Івано-Франківську вдруге відбувся міжнародний симпозіум, в ході якого експерти та науковці обговорювали питання протидії незаконній міграції та торгівлі людьми

У Івано-Франківську вдруге відбувся міжнародний симпозіум, в ході якого експерти та науковці  обговорювали питання протидії незаконній міграції та торгівлі людьми

Упродовж двох днів в Івано-Франківську відбувався ІІ Міжнародний науково-практичний симпозіум “Протидія незаконній міграції та торгівлі людьми”. Вже традиційно організаторами заходу виступили Івано-Франківський університет  Короля Данила  та експерти однієї з найстаріших у Європі субрегіональних організацій Центральноєвропейська Ініціатива (CEI Cooperation Fund). Учасниками симпозіуму стали фахівці низки європейських держав, зокрема, України, Польщі, Литви, Молдови, Румунії, а також науковці виших навчальних закладів як України, так і зарубіжжя.

Учасники зустрічі на п’яти дискусійних панелях обмінювалися власним досвідом використання і застосування правових механізмів протидії несанкціонованій міграції та торгівлі людьми.

Закордонні експерти визнають, що на сьогодні незаконна експлуатація людей є глобальною проблемою у цілому світі. А тому вирішувати її необхідно спільними зусиллями. Насамперед потрібно удосконалювати законодавство.

Ще однією істотною проблемою, яка загрожує Україні, є  насамперед неконтрольована Україною частина кордону з країною-агресором Росією.

У ході симпозіуму його учасники  фахово проаналізували статистичні дані щодо незаконної міграції та торгівлі людьми, систематизували практику застосування законодавства у сфері протидії незаконній міграції і злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми, розробили пропозиції щодо удосконалення правових механізмів, спрямованих на боротьбу з цими ганебними явищами.

У роботі міжнародного симпозіуму взяв участь й заступник начальника відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції УДМС України в Івано-Франківській області Микола Чупірчук. Учасники  симпозіуму отримали інформацію про стан міграційних процесів у регіоні, пов’язаних з перебуванням в області у зв’язку з навчанням великої кількості студентів-іноземців, проблематику у проведенні практичних заходів у протидії нелегальній міграції.

У рамках заходу були підбиті підсумки конкурсу соціальної реклами «Протидія торгівлі дітьми та їх експлуатації».

Управління ДМС в Івано-Франківській області