У Костянтинівському міському відділі відбувся «День відкритих дверей» для учнів 8-11 класів

У Костянтинівському міському відділі відбувся «День відкритих дверей» для учнів 8-11 класів

У Костянтинівському міському відділі відбувся «День відкритих дверей» для учнів 8-11 класів

Одним із пріоритетних напрямків діяльності міграційної служби залишається проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення стосовно питань, які входять до компетенції ДМС України. Так, за ініціативи керівництва Костянтинівського МВ ГУ ДМС України в Донецькій області проведено «День відкритих дверей» для учнів 8-11 класів                                      м. Костянтинівка.

Співробітники Костянтинівського міського відділу гостинно зустріли всіх відвідувачів цього заходу та провели екскурсію приміщеннями територіального підрозділу. На початку зустрічі з вітальним словом виступила начальник міського відділу Олена Вєрєтєнікова. Олена Володимирівна в першу чергу ознайомила учнівську молодь з історією ДМС України, з особливостями роботи структурних та територіальних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області.

Першочергово, юні відвідувачі звернули увагу на інформаційні стенди у приміщеннях підрозділу, що містять усю необхідну інформацію про надання адміністративних послуг у міграційній сфері та інформаційні постери, які пояснюють правила подорожей у межах безвізового режиму з країнами ЄС.

Слід сказати, що школярі в форматі проведеної зустрічі ставили багато різнопланових запитань, які стосувались як діяльності ГУ ДМС України в Донецькій області в цілому так і безпосередньо територіального підрозділу стосовно отримання адміністративних послуг у сфері міграції. Під час  спілкування із учнями співробітники відповіли на усі поставлені питання, які цікавили школярів, зокрема щодо процедури оформлення паспорта громадянина України у формі картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

При цьому співробітники звернули увагу учнів на те, що подати документи на оформлення закордонного паспорта можливо до будь-якого територіального підрозділу міграційної служби, тоді як оформити паспорт громадянина України у формі картки вперше можливо лише за місцем реєстрації.

Даний захід пройшов невимушено та в дружній атмосфері. Учасниками заходу висловлено сподівання, що такі зустрічі надалі будуть проводитися на регулярній основі.

Головне управління ДМС у Донецькій області