У Ладижині проводили освітньо-виховні заходи із школярами

У Ладижині проводили освітньо-виховні заходи із школярами

У Ладижині проводили освітньо-виховні заходи із школярами

5 грудня, з нагоди проведення Всеукраїнського тижня права та проголошення Загальної декларації прав людини, завідувач Ладижинського міського сектору УДМС Вінницької області Людмила Юрчик провела у Ладижинській ЗОШ №4 інформаційно-роз’яснювальну бесіду освітньо-виховного характеру серед учнів 9-11 класів.

Доведено до відома інформацію про зміст Конвенції ООН прав дитини та Всесвітньої декларації прав людини, порядок документування паспортом громадянина України у формі картки та паспортом для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. Про переваги та можливості  біометричних документів.

Повідомлено про зміни передбачені постановою КМУ №795 від 03.10.2018 року, якою внесено зміни до порядку оформлення паспорта громадянина України.

Актуальне значення мало питання про документування громадян, які через свої релігійні переконання не бажають отримувати паспорт громадянина у формі картки, на що були дані роз’яснення та коментарі.

 

Активну участь взяли не лише учні, а й викладацький колектив школи в обговоренні питань оформлення паспорта громадянина України вперше, після досягнення 14-річного віку та документування майбутніх випускників заздалегідь,  до здачі ЗНО.

Управління ДМС у Вінницькій області