У м. Краматорську відбулась робоча зустріч у з керівництвом області

У м. Краматорську відбулась робоча зустріч у з керівництвом області

У м. Краматорську відбулась робоча зустріч у з керівництвом області

Днями в м. Краматорську відбулась робоча зустріч між начальником Головного управління ДМС України в Донецькій області Євгеном Микитенком та головою Донецької ОДА Павлом Жебрівським.

Під час зустрічі основне питання було приділено роботі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), які надають населенню адміністративні послуги з питань міграційної служби. Однією з таких послуг є оформлення біометричних документів, тому усі ЦНАПи повинні бути обладнані АРМами (автоматизованими робочими місцями) для прийому та оформлення документів на отримання біометричних документі.

Окрім того керівник міграційної служби області Євген Микитенко зазначив, що на теперішній час усі територіальні підрозділи Головного управління обладнані автоматизованими робочими місцями. У порівнянні  з 2015 роком (було – 12 комплектів), то станом на 2017 рік у структурі міграційної служби їх кількість значно зросла та становить – 46 одиниць. На оформлення однієї особи, яка надає документи на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, співробітник міграційної служби в середньому витрачає 15 хвилин. Якщо людина приїхала з непідконтрольної території, то – до 30 хвилин. Для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки потрібно щонайменше 40 хвилин, оскільки потрібно ввести в базу даних значну кількість відповідної інформації.

На наступний рік міграційна служба області планує збільшити кількість АРМів на 18 одиниць, що дасть змогу зменшити черги на оформлення біометричних паспортів та більш якісне обслуговування населення Донецького регіону.

Головне управління ДМС у Донецькій області