У м. Маріуполі підбили підсумки роботи за півріччя

У м. Маріуполі підбили підсумки роботи за півріччя

У м. Маріуполі підбили підсумки роботи за півріччя

19 липня поточного року відбулася розширена Колегія ГУ ДМС України в Донецькій області під головуванням начальника Головного управління Євгена Микитенка, за участі керівників територіальних та структурних підрозділів. Слід зазначити, що для зручності в роботі було організовано відео конференцію. Таким чином участь у нараді змогли взяли всі керівники структурних та територіальних підрозділів служби області.

Розпочалася Колегія із нагородження - грамотою Міністерства внутрішніх справ України «За зразкове виконання посадових обов’язків, особисту ініціативу і самовідданість, високий професіоналізм» були нагороджені Кашлакова Ася та Вакуленко Дмитро, також нагороджені правами Голови ДМС України: Цуприк Лариса, Листопад Ірина, Пономаренко Олена, Гордієнко Наталя, Зубар Олена, Мельникова Світлана, Наумова Людмила, Степаненко Олена.

У вступному слові, начальник ГУДМС у Донецькій області Євген Микитенко, проаналізував результати роботи територіальних та структурних підрозділів у першому півріччі, вчергове наголосив підлеглим на безумовному дотриманні вимог законодавства та  стандартних операційних процедур при наданні адміністративних послуг громадянам. Окремо зосередив увагу на   рішеннях Колегії ДМС України, зокрема у частині посилення контролю за якістю формування заяв-анкет та повноцінного проведення ідентифікації осіб.

Надалі нарада супроводжувалась виступами керівників Головного управління, які детально зупинялись на питаннях практичного застосування законодавства України в частині надання адміністративних послуг населенню, а саме: оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. При цьому приділено увагу повноті внесення територіальними підрозділами інформації про недійсні паспорти громадянина України до інформаційної підсистеми «Недійсні документи» ЄІАС УМП.

Особливу увагу було приділено питанню роботи територіальних органів щодо дотримання вимог законодавства під час здійснення провадження за заявами та поданнями з встановлення належності до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, прийняття до громадянства України, про втрату громадянства України та виконання прийнятих рішень з питань громадянства.

Окремо учасники Колегії зупинились на проблемних питаннях реалізації законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, про зміни в законодавстві щодо оформлення посвідок на постійне та тимчасове проживання в Україні іноземців та осіб без громадянства. Зазначили, що за звітній період збільшилися показники по притягненню до адміністративної відповідальності та виявленню нелегальних мігрантів.

Також на Колегії обговорили стан розвитку інформаційних технологій, зокрема підключення та організацію роботи територіальних підрозділів  у  системі електронного документування «Мегаполіс».

Учасники наради брали активну участь в обговоренні важливих питань порядку денного засідання та ухваленні рішень, надавали слушні фахові пропозиції до них. Безперечно, прийняті під час роботи рішення сприятимуть подальшому вдосконаленню діяльності територіальних та структурних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області за усіма напрямками роботи.

За підсумками проведеної наради підготовлено рішення Колегії в якому розроблені конкретні організаційні заходи  ГУ ДМС України  в Донецькій області та вказані прізвища керівників до яких в подальшому можуть бути застосовані заходи дисциплінарного впливу.  

Головне управління ДМС у Донецькій області