У межах операції «Мігрант» міграційники з поліцією продовжують виявляти порушників міграційного…

У межах операції «Мігрант» міграційники з поліцією продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

У межах операції «Мігрант» міграційники з поліцією продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

08 грудня 2017 року у рамках проведення цільових заходів щодо протидії нелегальній міграції під умовною назвою «Мігрант» в УДМС України в Черкаській області відбулася робоча нарада  за участю працівників сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення, співробітників територіальних підрозділів міста Черкаси УДМС України в Черкаській області,  відповідальних за напрямок роботи по боротьбі з нелегальною міграцією та співробітників  Головного управління національної поліції в Черкаській області. Протягом наради міграційники з правоохоронцями обговорили план взаємодії та об’єкти, які підлягатимуть перевірці у ході проведення практичного етапу операції «Мігрант».

Опісля, здійснивши спільні відпрацювання місць ймовірного перебування іноземців у м. Черкаси,  співробітники міграційної служби і поліції виявили 2 правопорушників міграційного законодавства. Студентів-іноземців одного з ВУЗів міста притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП.

Аналогічні заходи щодо протидії нелегальній міграції відбулися і в м. Умань, у результаті яких було виявлено 3 порушників міграційного законодавства – громадян США, Ізраїлю та Туркменістану. Всіх осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та відносно 2 прийнято рішення про примусове повернення до країн походження.

Міграційна служба і поліція й надалі проводитиме спільні заходи щодо встановлення законності перебування іноземних громадян та осіб без громадянства на території Черкащини.

Управління ДМС у Черкаській області