У міграційній службі Чернігівщини для виявлення підроблених документів встановлено інфрачервоні…

У міграційній службі Чернігівщини для виявлення підроблених документів встановлено інфрачервоні детектори

У міграційній службі  Чернігівщини для виявлення підроблених документів встановлено інфрачервоні детектори

На сьогодні одним із актуальніших питань, що потребують особливої уваги та невідкладних заходів  з посилення умов та засобів контролю під час надання адміністративних послуг є ідентифікація осіб та законність документування  населення  паспортами, як громадянина України так і закордонними.

«З  метою забезпечення підвищеного контролю щодо законності документування в 4-ох територіальних підрозділах та обласному апараті міграційної служби Чернігівщини  встановлено інфрачервоні детектори  для перевірки дійсності паспортних документів. На  сьогодні прилади поки що встановлено у найбільших підрозділах служби: Деснянському та Новозаводському  районних відділах в м. Чернігові, Прилуцькому й Ніжинському міських відділах, та безпосередньо  в Управлінні. Втім до кінця серпня заплановано забезпечити такими детекторами всі територіальні підрозділи УДМС України в Чернігівській області», - зауважила начальник Управління Ксенія Лук’янець.

 За словами Ксенії Вікторівни такі засоби виявлення підроблених паспортів є найефективнішими, адже дозволяють  швидко, зручно, точно і головне – надійно  встановити справжність документа. Використання в роботі таких засобів упереджує незаконне документування, адже останнім часом   правоохоронні органи фіксують непоодинокі випадки використання підроблених паспортів для оформлення біометричних документів.

Управління ДМС у Чернігівській області