У міграційній службі Чернігівщини відбулася міжвідомча нарада з представниками Управління карного…

У міграційній службі Чернігівщини відбулася міжвідомча нарада з представниками Управління карного розшуку

У міграційній службі Чернігівщини відбулася  міжвідомча нарада з представниками Управління карного розшуку

10 серпня  на базі Управління державної міграційної служби  України в Чернігівській області відбулася міжвідомча  робоча нарада щодо  співпраці та завдань на час проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

У засіданні під головуванням начальника Управління Ксенії Лук’янець  взяли участь начальник Управління карного розшуку Головного управління національної поліції в Чернігівській області  Максим Гончар, начальник  відділу карного розшуку Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Андрій Ольховик та спеціалісти відділу начальник відділу    у справах іноземців та осіб без громадянства.

Мета зустрічі - визначення конкретних шляхів з координації спільної діяльності працівників міграційної служби Чернігівщини та Національної поліції області щодо протидії та виявлення адміністративних й кримінальних правопорушень міграційного законодавства України.

Відтак учасники наради насамперед визначили першочергові завдання у   рамках спільних цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю  за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», які проводиться на території Чернігівщини у період з 1 по 31 серпня.

«Нинішня ситуація у світі вимагає від представників органів виконавчої влади та правоохоронців постійної підвищеної уваги, ефективної роботи та злагодженої співпраці у боротьбі  з порушеннями чинного міграційного законодавства. Адже від наших спільних зусиль у виконанні покладених на кожне відомство завдань  залежить безпека життя громадян України. А із запровадженням безвізового режиму з Європейським Союзом почастішали спроби іноземних громадян за підробленими паспортами громадянина України отримати закордонний паспорт аби скористатися умовами безвізу», - зазначила у своєму зверненні Ксенія Лук’янець.

На завершення засідання присутні домовилися про порядок  підтримання взаємодії та обміну інформацією щодо можливої протиправної діяльності іноземних громадян, осіб без громадянства та визначили пріоритетні напрямки роботи у проведенні операції під умовною назвою «Мігрант».

Управління ДМС у Чернігівській області