У міграційній службі Чернігівщини відбулася підсумкова Колегія за 8 місяців 2018 року

У міграційній службі Чернігівщини відбулася підсумкова Колегія за 8 місяців 2018 року

У міграційній службі Чернігівщини  відбулася підсумкова Колегія  за  8 місяців 2018 року

24 вересня в УДМС України в Чернігівській області під головуванням начальника Управління Ксенії Лук’янець відбулася розширена Колегія за підсумками роботи за 8 місяців 2018 року.

На засіданні Ксенія Вікторівна ознайомила керівників структурних та територіальних підрозділів з результатами та аналізом діяльності Управління як у напрямку роботи з   надання адміністративних послуг населенню, так і щодо проведення загальнодержавних профілактичних заходів з питань протидії незаконній міграції під умовною назвою «Мігрант».

Так, за 8  місяців 2018 року в УДМС України в Чернігівській області оформлено:

  • 19 711 паспортів громадянина України у формі ID-картки, тоді як за аналогічний період  2017 року – 17 228;
  • 56 428 паспортів громадянина України для виїзду за кордон, що на 19 188 більше ніж  за 8 місяців 2017 року – 37 240 відповідно.

Також упродовж звітного періоду із заявами про вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України по  досягненні віку до територіальних підрозділів звернулось 17 251 осіб, тоді як у 2017 році  – 6 509.

Підсумовуючи діяльність УДМС України в Чернігівській області за 8 місяців Ксенія Лук’янець наголосила присутнім  на досягненнях та нововведеннях, що відбулися у звітному періоді: «В Управлінні постійно проводиться робота у напрямку удосконалення та підвищення рівня якості й умов надання адміністративних послуг населенню. Так, упродовж 8-ми місяців 2018 року відкрито Паспортний центр  на 2 робочих місця для оформлення та 2 для видачі документів; запроваджено «Електронну чергу» у всіх територіальних підрозділах; додатково отримано дві мобільні станції для оформлення документів. До  того ж штатна чисельність Управління   зросла на 31 одиницю.

Також відбулися позитивні зміни й у порядку  оформлення  біометричних документів, - наразі при неможливості верифікації за відбитками пальців особу можна верифікувати  по фотозображенню, а також  для  забезпечення комфортності отримання населенням адміністративних  послуг запроваджено електронний сервіс «Форма оплати онлайн».

Завершилося засідання  Колегії приємною місією, Ксенія Вікторівна вручила Почесні грамоти, Грамоти і Подяки Голови ДМС України Максима Соколюка кращим службовцям та привітала працівників, яких було  удостоєно відзнаками Чернігівської обласної ради і Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Управління ДМС у Чернігівській області