У міграційній службі Києва підвели підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

У міграційній службі Києва підвели підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

У міграційній службі Києва підвели підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

У період з 16 жовтня по 24 грудня 2017 року  у  місті Києві, як і в інших регіонах України,  проводились цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».  Цими днями було проаналізовано результати роботи та розглянуто основні завдання за цим напрямом на 2018 рік.

За час проведення операції «Мігрант»  в ході здійснених перевірок працівниками ГУДМС в м. Києві спільно з представниками  Національної поліції, СБУ, Державної прикордонної служби  було виявлено 821 порушника законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Щодо цих осіб складено протоколи про адміністративні порушення: за  ст. 203 КУпАП – 703, ст. 204 КУпАП – 16, ст. 205 КУпАп – 72, ст. 206 – 30 та накладено штрафів на загальну суму 563 210 грн.

Стосовно 248 незаконних мігрантів (із 253 виявлених) прийнято рішення про примусове повернення до країни походження, з яких 61 – з подальшою забороною в’їзду в Україну. На виконання,  в межах компетенції міграційної служби,  рішень про примусове видворення з території України, 10  іноземців - порушників міграційного законодавства  було доставлено до аеропорту «Бориспіль».

Як відзначив при підведенні підсумків т.в.о. начальника ГУДМС  в  м. Києві М.В.Войналович,  отримані результати значною мірою стали можливими завдяки проведеним нинішнього року реорганізаційним заходам і високій професійній компетентності  працівників новоствореного Управління   організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення.

Цей підрозділ був сформований внаслідок оптимізації перерозподілу функцій між  структурними підрозділами і районними відділами  ГУДМС,  а підсумкові показники останніх профілактичних заходів «Мігрант» стали практичним свідченням  доцільності та ефективності проведених змін. У наступному, 2018 році,  ГУДМС в місті Києві   планує продовжити роботу по запобіганню та протидії нелегальній міграції у пріоритетному режимі,  спираючись на набутий досвід та  застосовуючи  нові  ефективні підходи  до  її організації.

Головне управління ДМС у місті Києві