У міграційній службі Кіровоградщини готуються до збільшення кількості іноземних студентів та документування…

У міграційній службі Кіровоградщини готуються до збільшення кількості іноземних студентів та документування їх по-новому

У міграційній службі Кіровоградщини готуються до збільшення кількості іноземних студентів та документування їх по-новому

4 липня в УДМС України в Кіровоградській області відбулась нарада з питань пов’язаних із навчанням іноземців в Україні та дотриманням законодавства про правовий статус іноземців.  

До участі були запрошені представники Донецького національного медичного університету, Льотної академії Національного авіаційного університету, Центрального національного технічного університету, представники Управління Служби безпеки України в області та Головного Управління Національної поліції в області.

На даний час в університетах Кіровоградщини навчається 1148 іноземних студентів з 57 країн світу. Цього навчального року очікується збільшення студентів-іноземців. Вже нині в УДМС України в Кіровоградській області почали підготовку до роботи з іноземцями, які приїжджають здобувати освіту.

Начальник Управління ДМС в області Володимир Гончаренко зупинився на нововведеннях щодо документування іноземців та осіб без громадянства посвідками у формі картки з безконтактним електронним носієм та змінам в Кодексі України про адміністративні правопорушення, зокрема у частині посилені санкції за адміністративні правопорушення.

Керівник міграційної служби області наголосив на своєчасності надання документів представниками вищих навчальних закладів до УДМС зарахованих на навчання іноземців для оформлення їм посвідок на тимчасове проживання та вимозі щодо обов’язково інформування про іноземців, які були відраховані з ВНЗ або без поважних причин припинили навчання або зникли з місця проживання.

Управління ДМС у Кіровоградській області