У міграційній службі Полтавської області підвели підсумки роботи за 5 місяців 2017 року

У міграційній службі Полтавської області підвели підсумки роботи за 5 місяців 2017 року

У міграційній службі Полтавської області підвели підсумки роботи за 5 місяців 2017 року

В Управлінні Державної міграційної служби України в Полтавській області під керівництвом начальника Управління Сергія Шостака проведена розширена нарада з керівниками структурних та територіальних підрозділів УДМС, на якій підвели підсумки службової діяльності за 5 місяців поточного року.

У вступному слові начальник УДМС наголосив на неухильне дотримання комунікаційного стандарту спілкування працівниками міграційної служби із громадянами та суворо застеріг від можливих проявів корупційних діянь. Звернув увагу на надання якісної консультативної інформації громадянам та підвищення кваліфікації працівників служби, в частині вивчення діючого законодавства для покращення якості обслуговування громадян.

Також керівник зазначив, що головними пріоритетами у  роботі служби  є запровадження електронних сервісів (зокрема сервісу електронної черги), що робить прийом більш прозорим та зручним для громадян, поглиблення співпраці з ЦНАПами, в частині надання ними адміністративних послуг громадянам, які входять до компетенції міграційної служби.

На нараді заслухали інформацію про проблемні питання діяльності служби з питань реалізації Закону України «Про громадянство України» в частині оформлення втрати громадянства України, оформлення та видачі документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, ідентифікації та документування внутрішньо переміщених осіб та громадян, що проживають на окупованій території або в зоні проведення АТО.

Проаналізовано результати роботи територіальних підрозділів УДМС з протидії нелегальній міграції за звітний період. Наголошено на взаємодії з правоохоронними органами з питань організації протидії нелегальній міграції та усунення проблем, які виникають при підготовці документів.

Під час заслуховування обговорили дотримання вимог постанови КМУ № 302 та № 152 під час оформлення та видачі паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та для виїзду за кордон працівниками служби, а також здійснення постійного контролю щодо належної ідентифікації осіб.

На засіданні заслухані керівники по напрямкам роботи, поставлені конкретні терміни щодо усунення виявлених недоліків в їх діяльності.

Підсумувавши результати праці за звітний період та обговоривши актуальні питання, учасники визначились із пріоритетними  напрямками роботи в подальшому.

Управління ДМС у Полтавській області