У міграційній службі Полтавської області підвели підсумки роботи за 5 місяців 2018 року

У міграційній службі Полтавської області підвели підсумки роботи за 5 місяців 2018 року

У міграційній службі Полтавської області підвели підсумки роботи за 5 місяців 2018 року

В Управлінні Державної міграційної служби України в Полтавській області під керівництвом начальника Управління Сергія Шостака проведена розширена нарада з керівниками структурних та територіальних підрозділів УДМС, на якій підвели підсумки службової діяльності за 5 місяців поточного року.

У вступному слові начальник УДМС наголосив на неухильне дотримання комунікаційного стандарту спілкування працівниками міграційної служби із громадянами та суворо застеріг від можливих проявів корупційних діянь. Звернув увагу на надання якісної консультативної інформації громадянам та підвищення кваліфікації працівників служби, в частині вивчення діючого законодавства для покращення якості обслуговування громадян.

На нараді заслухали інформацію про проблемні питання діяльності служби з питань реалізації Закону України «Про громадянство України» в частині оформлення набуття громадянства, здійснення провадження за заявами та поданнями з встановлення належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, про втрату громадянства України та виконання прийнятих рішень з питань громадянства за звітний період.

Проаналізовано результати роботи територіальних підрозділів УДМС з протидії нелегальній міграції за звітний період. Наголошено на взаємодії з правоохоронними органами з питань організації протидії нелегальній міграції та усунення проблем, які виникають при підготовці документів. Під час заслуховування обговорили окремі питання організації запровадження видачі посвідок на тимчасове та постійне проживання з безконтактним електронним носієм.

На засіданні заслухали інформацію щодо організації роботи територіальних підрозділів УДМС області за 5 місяців поточного року з питань оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також здійснення постійного контролю щодо належної ідентифікації осіб.

Під час наради заслухані керівники по напрямкам роботи, поставлені конкретні терміни щодо усунення виявлених недоліків в їх діяльності. Підсумувавши результати праці за звітний період та обговоривши актуальні питання, учасники визначились із пріоритетними  напрямками роботи в подальшому.

Наприкінці засідання для керівників територіальних підрозділів УДМС області проведено семінарське заняття на тему: «Вимоги законодавства з питань оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення Державною міграційною службою» та практичні заняття з прийняття заліків зі знання Конституції України та Закону України «Про державну службу».

Управління ДМС у Полтавській області