У міграційній службі Прикарпаття сподіваються, що роз’яснювальні заходи з населенням допоможуть…

У міграційній службі Прикарпаття сподіваються, що роз’яснювальні заходи з населенням допоможуть вберегти людей від порушень міграційного законодавства інших країн

У міграційній службі Прикарпаття сподіваються, що роз’яснювальні заходи з населенням допоможуть вберегти людей від порушень міграційного законодавства інших країн

Минулий тиждень в Івано-Франківській області пройшов під знаком активного спілкування з населенням з метою підвищення правової освіти громадян.  Зокрема, фахівці підрозділів міграційної служби взяли участь у десятках зустрічей в навчальних закладах, роз’яснюючи учнівській молоді аспекти чинного законодавства у сфері паспортизації і громадянства. Ці зустрічі виявилися настільки цікавими для аудиторії, що мали своє продовження. До прикладу, як у деяких навчальних закладах в містах Галичі та Рогатині, а також у селищі Рожнятові Івано-Франківської області.

На запрошення педагогічного колективу і власне старшокласників начальник Рогатинського райвідділу міграційної служби Павліна Цап вдруге за останній час побувала у Рогатинській загально-освітній школі №1, зацікавивши учнів пізнавальною розмовою про основні правила перебування українських громадян у країнах Європейського Союзу  за умови безвізового режиму, а також про важливість дотримання  міграційних правил країни,у якій вони перебувають. З іншого боку, учасники зустрічі  більше дізналися про діяльність міграційної служби та правоохоронних органів щодо виявлення громадян інших країн, які порушили правила перебування іноземців на території України.

У рамках проведення публічних заходів, приурочених до Міжнародного дня мігранта, зі старшокласниками Рожнятівської загально-освітньої школи зустрілася керівник територіального підрозділу УДМС Маріанна Люклян, натомість заступник начальника Галицького райвідділу УДМС в області Андрій Тихий зустрівся з ліцеїстами Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла.

18 грудня – у Міжнародний день мігранта в обласному Управлінні міграційної служби відбудеться прес-конференція, під час якої журналісти отримають чимало інформації і роз’яснень з різноманітних питань, пов’язаних з перебуванням іноземців в Україні, українських громадян у країнах ЄС, а так само про наслідки для порушників міграційного законодавства. Є  сподівання, що ці роз’яснювальні заходи  допоможуть вберегти багатьох людей від принизливого статусу людини, яка перебуває поза законом, та від правових наслідків порушення правил перебування за кордоном.

Управління ДМС в Івано-Франківській області