У міграційній службі Прикарпаття журналістам розповіли про правові наслідки порушень іноземцями…

У міграційній службі Прикарпаття журналістам розповіли про правові наслідки порушень іноземцями правил перебування в Україні

У міграційній службі Прикарпаття журналістам розповіли про правові наслідки порушень іноземцями правил перебування в Україні

Сьогодні в УДМС України в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція для представників регіональних засобів масової інформації, в ході якої керівник міграційної служби Прикарпаття Сергій Саїв детально розповів журналістам про основні правила та обов’язки українських громадян під час перебування  у країнах ЄС за умови безвізового режиму, а також про наслідки порушення міграційного законодавства іноземцями у нашій країні. З метою подальшого інформування населення через засоби масової інформації присутнім вручили пам’ятки «Що важливо знати про правила перебування в ЄС».    

Значну частину прес-конференції було відведено питанням правових підстав, дотримання правил перебування, порядку документування посвідками з біометричними даними іноземних громадян, діяльності міграційної служби і правоохоронних органів Івано-Франківської області щодо протидії незаконній міграції. Як повідомив Сергій Саїв, з початку цього року на території області виявлено 177 нелегальних мігрантів, стосовно яких судами прийнято рішення про їх примусове повернення у країни походження або в треті країни, а кожного дев’ятого довелося видворяти за межі України у примусовому порядку.

Під час зустрічі в міграційній службі журналістам продемонстрували зразки нових посвідок ( з безконтактним електронним носієм), якими документуються іноземці, що отримали дозвіл на тимчасове чи постійне проживання в нашій країні. Запровадження біометричних посвідок замість книжечок здійснено передусім з міркувань захисту документів від підроблення. Запровадження біометричних посвідок замість книжечок здійснено передусім з міркувань захисту документів від підроблення. До прикладу, упродовж 2018 року працівниками відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС України в Івано-Франківській області виявлено близько 10 фактів використання іноземцями недійсних документів, що містять ознаки підроблення.

Під час прес-конференції Сергій Саїв відповів на запитання журналістів, що стосувалися інших питань і напрямків діяльності міграційної служби. Зокрема, йшлося про деякі аспекти документування паспортом громадянина України для виїзду за кордон дітей та документування паспортом нового зразка у формі ID- карти вперше осіб, яким виповнилося 14 років, порядок здійснення вклейки фото у паспорти осіб при досягненні ними 25- чи 45-річного віку, спрямування коштів у місцеві бюджети за надання адміністративних послуг.

Наприкінці зустрічі керівник УДМС в області Сергій Саїв подякував працівникам мас-медіа за спільну працю в цьому році, привітав їх з Міжнародним днем мігранта, який відзначається у світі саме сьогодні, а також з прийдешніми релігійними святами і висловив сподівання, що широка роз’яснювальна робота серед громадян допоможе їм вберегтися від принизливого статусу людини, яка перебуває поза законом, та від правових наслідків порушення міграційного законодавства.

Управління ДМС в Івано-Франківській області