У місті Дніпро ID-картками документують засуджених

У місті Дніпро ID-картками документують засуджених

У місті Дніпро ID-картками документують засуджених

Один із показників цивілізованої правової держави – захист інтересів та охорона прав усіх її громадян, у тому числі й тих, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Вони, як і всі громадяни України, мають конституційні права і свободи.

Отримуючи паспорта громадянина України в місцях позбавлення волі, держава дає засудженим можливість стати гідними членами суспільства та почати нове життя. 

На сьогоднішній день, завдяки плідній співпраці Самарського РВ у місті Дніпро ГУДМС в Дніпропетровській області та Державної установи «Ігренський виправний центр» № 133 було створено чіткий порядок в оформленні паспортів громадян України для засуджених.

Розуміючи  всю складність перебування на волі людей, які звільнилися з місць відбування покарання без документа, який посвідчує особу,  керівництво установи і відділу міграційної служби приділяють значну увагу вирішенню питанню документування цієї категорії громадян.

 І як результат співпраці, з початку цього року вже  9 особам оформлені та видані ID – картки. А одинадцятьом засудженим до паспортів вклеєні фотографії по досягненню 25 – 45 – річного віку.

 Робота в цьому напрямку триває.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області