У місті Вінниці відкрито черговий центр «Паспортний сервіс»

У місті Вінниці відкрито черговий центр «Паспортний сервіс»

У місті Вінниці відкрито черговий центр «Паспортний сервіс»

5 березня 2018 року, на п’ятому поверсі торгівельного центру «Sky Park», по вулиці Соборній, у м. Вінниці, відкрито новий паспортний сервіс Державного підприємства «Документ» - «Паспортний сервіс».

Приміщення площею близько 400 кв. м. з панорамним видом на центр міста відкрили: заступник Голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, начальник Управління Державної міграційної служби Вінниччини Борис Наливайко, директор департаменту надання адміністративних послуг ДП «Документ» Ольга Соколова, прес-секретар ДП «Документ» Володимир Поліщук.

Рівно о 12 години Олександр Крученюк, Борис Наливайко, Ольга Соколова перерізали червону стрічку та офіційно відкрили центр.    

Олександр Крученюк повідомив громадянам та журналістам про запровадження роботи центру: «він є аналогом будь-якого європейського центру з надання адміністративних послуг, де громадяни швидко без черг мають змогу подати документ для оформлення паспортних документів. Це те, що сьогодні змінює країну, надає громадянам надсучасні, якісні адміністративні послуги».

Перед присутніми виступив Борис Наливайко, який довів, що у 2017 році підрозділами міграційної служби Вінниччини оформлено 124 тис. 242 закордонних паспортів (у 2016 році лише 53 тис. 365). Із введенням безвізового режиму, різко зріс попит серед громадян на закордонні паспорти. Сьогодні у «Паспортному сервісі» запрацювало 6 автоматизованих робочих місць, де можна буде оформити, як закордонний паспорт так і внутрішній паспорт громадянина України у вигляді ІД-картки. Крім паспортних документів можна замовити переклад документів, засвідчити документи печаткою апостилю, замовити страховий поліс та отримати довідку про судимість чи її відсутність.

Крім того, Міграційна служба Вінниччини спільно з органами місцевого самоврядування вживає заходів щодо відкриття аналогічного центру при Управлінні області, що взагалі усуне такий чинник, як черги та повністю задовольнить потреби громадян. Це будуть якісні сучасні адміністративні послуги, сказав Борис Наливайко.   

Старший адміністратор вінницького відділення ДП «Документ»  Юлія Станкевич розповіла про порядок прийому та видачі, зокрема про автоматизацію всіх процесів, що дозволяє значно пришвидшити рух черги громадян.

Так, центр має можливість протягом дня обслужити до трьох сотень громадян, кожному з яких достатньо витратити 15 хвилин, аби подати документи на отримання закордонного біометричного або внутрішнього паспорту. Одночасно, паспортний сервіс здатен обслуговувати шість клієнтів на подачу документів і двох – на видачу паспортів.

Все відбувається за принципом «Прозорих офісів»: клієнт підходить на рецепцію, тут отримує талон зі своїм номером у черзі, а за тим стежить за рухом черги на екранах, встановлених по всій залі. Про необхідність підійти до кабінки для подачі документів, фотографування і надання біометричних даних клієнтів додатково сповіщає звуковий сигнал.

Для тих громадян, котрі прийшли з дітьми тут також створили спеціальний дитячий куточок, де дітки можуть гратися поки батьки оформляють документи.  

Вже на сьогоднішній день Поліграф Комбінат «Україна» із виготовлення цінних паперів друкує паспорти громадян, які подали по терміновому режимі по 20 лютого цього року. Найближчим часом будуть доведені до відповідних термінів і паспорти громадян, що подавалися не по терміновому, - це має відбутися до квітня, сказав начальник Міграційної служби області Борис Наливайко.

Управління ДМС у Вінницькій області