У Могилів-Подільській виправній колонії № 114 проведено роз’яснювальну роботу з питань міграційного…

У Могилів-Подільській виправній колонії № 114 проведено роз’яснювальну роботу з питань міграційного законодавства

У Могилів-Подільській виправній колонії № 114 проведено роз’яснювальну роботу з питань міграційного законодавства

31 січня начальник Могилів-Подільського районного відділу УДМС Віктор Дончевський, спільно з директором бюро безоплатної правової допомоги міжрайонного управління юстиції  Петром Ласкусом, за попередньою домовленістю із керівництвом виправної колонії, провели роз’яснювальну роботу серед співробітників установи.

Працівникам спецустанови роз’яснено вимоги законодавства та їх останні зміни у частині паспортизації громадян, в тому числі тих, що перебувають у місцях позбавлення волі і не мають паспортних документів.

 Доведено порядок та вимоги документування засуджених громадян паспортом громадянина України у вигляді ІД-картки.   

Найбільше запитань викликало в учасників заходу щодо запровадження паспортних документів нового зразка вперше. Також доведено основні засади Міграційного законодавства, питань реєстрації та зняття з реєстраційного обліку, передача цих функцій до органів місцевого самоврядування.

Захід виявився не лише практичним, а й цікавим, оскільки надана інформація буде використана для подальшого документування осіб, що тимчасово перебувають у закладі і не мають паспорта громадянина України.

Із адміністрацією закладу досягнуто домовленості щодо проведення у найближчий час нової зустрічі, у якій приймуть участь засуджені, оскільки в останніх (за словами адміністрації установи) є зацікавленість з аналогічних питань.

Управління ДМС у Вінницькій області