УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Новоселиці триває робота з протидії нелегальній міграції

У Новоселиці триває робота з протидії нелегальній міграції

У Новоселиці триває робота з протидії нелегальній міграції

В рамках протидії нелегальної міграції в червні поточного року на території Новоселицького району працівники РС ДМС спільно з працівниками  Новоселицького ВП Сторожинецького ВПГУНП в Чернівецькій області, Новоселицького МВ УСБУ в Чернівецькій області та ВПС «Мамалига» Чернівецького прикордонного загону здійснювали заходи щодо нагляду та контролю за дотриманням у міграційній сфері.

Особлива увага приділялася перевірці місць первинної появи нелегальних мігрантів (авто- та залізничних вокзалів, готелів, гуртожитків, приватних адрес), відпрацюванню речових та продовольчих ринків, торговельних майданчиків тощо. Також були виставлені спільні контрольні пости на автошляхах району.

Внаслідок скоординованих дій було притягнуто до адміністративної відповідальності 7 осіб, загальна сума штрафів сягає 13 тис. грн. Щодо громадян Румунії, Польщі та Молдови складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 203 КупАП («Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України»). Щодо 2 нелегальних мігрантів прийнято рішення про примусове повернення з України. Стосовно громадян України складено 2 протоколи за статтею 205 («Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства») та 2 протоколи — за статтею 206 КупАП («Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг»).

Управління ДМС у Чернівецькій області