У Новозаводському районному відділі презентували правоосвітницький проект Міністерства юстиції…

У Новозаводському районному відділі презентували правоосвітницький проект Міністерства юстиції України «Я маю право»

У Новозаводському районному відділі презентували правоосвітницький проект Міністерства юстиції України «Я маю право»

7 лютого у  Новозаводському районному відділі в м. Чернігові УДМС України в  області відбулася презентація проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».   

Провів захід  начальник відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Ігор Бондарев.

Знайомлячи колектив Новозаводського райвідділу з проектом, Ігор Валерійович зазначив, що захід проводиться у рамках надання безоплатної правової допомоги населенню  і спрямований на захист прав громадян, їх реалізацію у межах чинного законодавства – без порушень та ухиляння від їх виконання. Адже   на сьогодні за даними Міністерства юстиції понад 70% населення потребує знань про свої права. Отож таким чином, Міністерство закликає громадян не сидіти склавши руки тоді, як порушують їхні права, а діяти – захищати себе самим. Про це свідчить і гасло проекту: «Знаю! Дію! Захищаю!».

До того ж, аби краще донести інформацію до громадськості Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області  спеціально розробило буклети,  де розповідається,   як діяти в тій чи іншій ситуації, якщо порушують   громадянські та майнові права. Кожна брошура тематична і висвітлює окремий напрямок.

Окрім того, Ігор Бондарев ознайомив фахівців міграційної служби з іншими, доступними для громадян проектами Мін’юсту, таким як «Онлайн будинок юстиції», «Стажування молоді» тощо.

Управління ДМС у Чернігівській області