У Полтаві іноземцю вперше видали біометричний документ

У Полтаві іноземцю вперше видали біометричний документ

У Полтаві іноземцю вперше видали біометричний документ

10 жовтня працівниками Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області розпочато процедуру видачі посвідок на тимчасове проживання нового зразка.

Вперше отримати посвідку у формі картки пощастило громадянину Республіки Індія. Іноземець прибув до України з метою навчання в університеті. Наразі студент проходить підготовчі курси з державної мови у відділенні вищого навчального закладу Полтавського університету економіки та торгівлі.

З вересня іноземні громадяни проходять нову процедуру при оформленні посвідок на тимчасове місце проживання, зокрема сканування відбитків пальців рук, цифрове фотографування, відцифрований  підпис особи та у встановлений законодавством строк отримують біометричні документи нового зразка.

До відома, подати заяву на оформлення посвідки на постійне проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, можливо буде вже з 1 листопада 2018 року, до того часу іноземців документуватимуть посвідками на постійне проживання у формі книжечки.

Управління ДМС у Полтавській області