У Полтаві провели прес-конференцію на тему: «Дотримання міграційного законодавства та наслідки…

У Полтаві провели прес-конференцію на тему: «Дотримання міграційного законодавства та наслідки його порушення»

У Полтаві провели прес-конференцію на тему: «Дотримання міграційного законодавства та наслідки його порушення»

17 грудня за ініціативою УДМС України в Полтавській області у залі для конференцій в обласній державній адміністрації провели прес-конференцію для представників засобів масової інформації з питань дотримання міграційного законодавства та наслідки його порушення.

У прес-конференції взяли участь заступник начальника Управління Микола Якименко, завідувач сектору з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції УДМС області Олег Харченко та представники друкованих ЗМІ, міського телебачення, радіо та інтернет-видань.

Під час спілкування фахівці міграційної служби висвітлили питання щодо основних правил перебування українських громад у країнах ЄС за умови безвізового режиму, основні правила перебування іноземців в Україні, у тому числі за умови безвізового режиму.

Заступник начальника Управління Микола Якименко наголосив на наслідках порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, а також навів статистичні дані.

 

Від журналістів надійшло чимало запитань, на які надано кваліфіковані роз’яснення. Переважно цікавилися питаннями документування біометричними посвідками, яку інформацію містить електронний чіп, умовами перебування іноземців в Україні, правила безвізу тощо.

Управління ДМС у Полтавській області