У Полтаві за участі заступника Міністра відбулося засідання круглого столу з питань протидії торгівлі…

У Полтаві за участі заступника Міністра відбулося засідання круглого столу з питань протидії торгівлі людьми

У Полтаві за участі заступника Міністра відбулося засідання круглого столу з питань протидії торгівлі людьми

12 листопада у Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу з питань перевірки стану виконання Полтавською облдержадміністрацією Закону України «Про протидію торгівлі людьми».

Засідання моніторингової групи відбулося під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович. Серед учасників від Полтавщини - заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло спільно з представниками органів соціального захисту, служби у справах дітей, соціальних служб, поліції, юстиції, центрів надання безоплатної правової допомоги, охорони здоров’я та освіти. Взяв участь в обговоренні та представив на засіданні Державну міграційну службу України в Полтавській області керівник Управління Сергій Шостак.

Заступник Міністра зазначила, Полтавщина ефективно та якісно проводить інформаційні кампанії щодо протидії торгівлею людьми, але викриття злочинів в регіоні, пов’язаних з торгівлею людьми, має бути на кращому рівні. Важливо, щоб злагоджено працювали всі суб’єкти національного механізму взаємодії, адже проблема торгівлі людьми дуже актуальна та потребує скоординованих дій усіх суб’єктів які працюють у цій сфері.

Питання протидії торгівлі людьми знаходиться під контролем обласної державної адміністрації, як основного координатора на обласному рівні. У роботі задіяні як державні структури та  установи, так і неурядові організації, повідомив у свою чергу заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло.

До відома. За оцінками міжнародних експертів, понад 200 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми за роки незалежності України.  За останні два роки на Полтавщині до органів соціального захисту звернулися 19 людей, які постраждали від сучасного рабства. 9-ом потерпілим було надано відповідний державний статус, вони отримали необхідну допомогу.

Управління ДМС у Полтавській області