У програмі «Відкрита студія» Житомирського телеканалу СК-1 обговорювали тему безвізу для українців

У програмі «Відкрита студія» Житомирського телеканалу СК-1 обговорювали тему безвізу для українців

У програмі «Відкрита студія» Житомирського телеканалу СК-1 обговорювали тему безвізу для українців

На програму «Відкрита студія» Житомирському телеканалі СК-1 відома телеведуча Ірина Степаненко зібрала ряд експертів аби почути різні думки щодо можливостей безвізового режиму для українців.

У програмі взяли участь голова Житомирського обласного німецького національно-культурного товариства «Відергебурт» Володимир Піньковський, президент авіаційного клубу «Авіатика», бізнесмен Леонід Крігер, журналіст-аналітик Андрій Лактіонов та головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Житомирській області Анатолій Шнайдер.

На скайп-зв’язку зі студією був прес-аташе представництва ЄС в Україні Давід Стулік.

Гості студії привітали українців з тим, що з 11 червня наші громадяни можуть вільно  подорожувати Європою,  маючи біометричний паспорт.

Під час розмови, житомиряни почули думки та коментар експертів щодо  запровадження безвізового режиму, його суспільне, політичне і історичне значення для нашої держави.

Глядачі телеканалу отримали вичерпні відповіді на ряд запитань, зокрема, що безвізовий в’їзд дає право відвідати країни Європейського Союзу лише з приватною метою: туризм, відвідування друзів чи родичів, пошук бізнес-партнерів, відвідування семінарів, конференцій тощо.

Перебувати громадяни України у країнах ЄС можуть не більше 90 днів на кожні 180 днів року і таких країн є тридцять.

Безвізовий режим не надає права на проживання, ведення підприємницької діяльності, працевлаштування, роботу за контрактом тощо.

Як зазначив представник міграційної служби, незважаючи на ажіотаж, який виник в останні дні, ситуація є повністю контрольованою і робота із забезпечення наших співгромадян новими сучасними біометричними документами продовжується.

Управління ДМС у Житомирській області