УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У прямому ефірі телеканалу «С-TV» начальник міграційної служби Житомирщини спілкувався з жителями…

У прямому ефірі телеканалу «С-TV» начальник міграційної служби Житомирщини спілкувався з жителями області

У прямому ефірі телеканалу «С-TV» начальник міграційної служби Житомирщини спілкувався з жителями області

У вівторок, 23 жовтня в прямому ефірі інформаційно-аналітичної програми «Об’єктив» Житомирського телеканалу  «С-TV» начальник Управління ДМС в області Олександр Радько розповів телеглядачам про роботу УДМС та територіальних підрозділів міграційної служби.

Зокрема, він повідомив, що з початку поточного року в УДМС та  територіальних підрозділах майже 87 тисяч громадян оформили паспорт громадянина України для виїзду за кордон, більше 30 тисяч – паспорт громадянина України у вигляді id-картки.

З початку дії безвізу для України послугою оформити паспорт для виїзду за кордон на Житомирщині скористалися більше 150 тисяч громадян.

За надані населенню адміністративні послуги ДМС на рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано коштів у сумі майже 35 млн. гривень.

До адміністративної відповідальності притягнуто - 533 порушники міграційного законодавства. Підрозділами УДМС України в Житомирській області прийнято 198 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, в т.ч. 35 – із забороною в’їзду в Україну, відносно шести іноземців районними судами прийнято рішення про примусове видворення за межі України, 37 іноземцям скорочено термін перебування в Україні, п’ятьох іноземців поміщено до Чернігівського ПТПІ та в подальшому видворено за межі держави.

Під час спілкування з жителями області, Олександр Сергійович, розповів про нововведення в міграційній політиці держави.

Так, з вересня місяця розпочато оформлення іноземцям та особам без громадянства посвідок на тимчасове проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм, а з 1 листопада цього року запроваджується видача посвідок і на постійне проживання засобами ЄІАС УМП.

Уряд вніс зміни у порядок оформлення паспорта громадянина України у формі id-картки.

Відтак, з 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час.

Управління ДМС у Житомирській області